Vedlikehold av garasjeporter

Alle garasjeporter trenger vedlikehold, også de som er "vedlikeholdsfri"

Å ta vare på dagens garasjeporter er mye enklere enn med gamle treporter, men det er likevel noen små ting som må gjøres med jevne mellomrom. Ingenting er helt vedlikeholdsfritt, selv om det hevdes å være det. Vedlikeholdsvennlig er nok det mest passende begrepet. 

Følgende anbefaling gjelder for porter vi har levert.

  1. Hvis du har mistanke om at noe er galt, vennligst ta kontakt med oss med en gang.
  2. Vask porten av og til for å fjerne sand, støv og salt som kan skade porten over tid.
  3. Frakoble motoren og sjekk at porten beveger seg jevnt manuelt, den skal også henge fritt 1 meter over bakken. Hvis den beveger seg opp eller ned, må fjærene justeres.
  4. Tørk av pakningene og påfør silikonspray. Du kan også bruke samme stift eller spray som du bruker på tetningene rundt bildørene.
  5. Smør alle bevegelige komponenter med teflonspray. Teflon er mindre klissete enn andre smøremidler og tiltrekker ikke støv. Husk også å smøre trinsehjul og skinner, det er viktig for jevn bevegelse. Det er en myte at trinsehjul ikke skal smøres. 
  6. For å smøre hengsler og andre stål mot stål glideflater, kan det være lurt å bruke litiumfett. Litiumfett kryper ikke like godt som teflonspray, og må derfor påføres nøyaktig der det trengs. Du kan benytte smørehullene på hengslene til dette.
  7. Ut over dette anbefaler vi 2-årig service på garasjeporter, ta kontakt om du ønsker tilbud på det. For offentlige bygg og næringsbygg er det krav om 1-årig service.

Vi har i 8 år nå testet noen av Biltema sine smøremidler for vedlikehold av garasjeport. Vi ser ingen grunn til å bruke noe dyrere, vår erfaring er meget god. Det ser vi der hvor vi har årlig service på porter som brukes mye.

Produktene vi anbefaler er med link:

Silikonspray på pakninger

Teflonspray (PTFE) på bevegelige deler

Eventuellt Litium på hengslebolt. Denne har desverre en tendens til å størkne i spraydysen

Akselmotor eller skinnemotor
Noen ganger kan man velge, men ikke alltid. Vi hjelper med valget.