Vedlikehold av garasjeporter

Alle garasjeporter trenger vedlikehold, også de som er "vedlikeholdsfri"

Selv om vedlikehold av dagens garasjeporter er vesentlig letter enn gamle treporter er det noen småting som må gjøres i ny og ne. Ingenting er vedlikeholdsfritt, selv om det kalles vedlikeholdsfritt. Vedlikeholdsvennlig er vel rette ordet. 

Følgende anbefaling gjelder for porter vi har levert.

  1. Har du mistanke om at noe er galt ta kontakt med oss umiddelbart.
  2. Vask porten i ny og ne, får vekk sand, støv og salt som legger seg rundt om og øker slitasjen på porten.
  3. Koble fra motor og sjekk at porten løper fint manuellt, den skal også henge helt av seg selv på 1m over bakken. Om den vil ned, eller opp, må fjærene justeres
  4. Tørk av pakninger og smør med silikon. Vi bruker Biltema sin silikonspray, det har vi gjort i 7 år nå og har god erfaring med det, den er også meget rimelig. Du kan også bruke samme stift, eller spray som du bruker på pakning rundt bildørene.
  5. Smør alle bevegelige deler med teflonspray, dette gjelder også på trinsehjul. Vi bruker Biltema sin PTFE pray, det har vi gjort i 7 år nå og har god erfaring med det, den er også meget rimelig.
  6. Hengslebolter og andre stål mot stål glideflater kan med fordel smøres med litium. Litium kryper ikke på samme måte som teflonspray og må derfor plasseres der den skal være. Hengslene har smørehull for dette.
  7. Ut over dette anbefaler vi 2 årig service, ta kontakt om du ønsker tilbud på det.


Akselmotor eller skinnemotor
Noen ganger kan man velge, men ikke alltid. Vi hjelper med valget.